Η Alfen αναπτύσσει ευφυή σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από το 2008. Η γκάμα φορτιστών ισχύος από 3,7kW ως 22 kW AC παρέχει λύσεις για κάθε περίπτωση και είναι σχεδιασμένη για να παρέχει υψηλές ταχύτητες φορτίσεως, διασφαλίζοντας παράλληλα το τοπικό δίκτυο. Εκτός από το να είναι συνδεδεμένα σε ευφυή δίκτυα φορτίσεως, όλοι οι σταθμοί φορτίσεως μπορούν να ενσωματωθούν σε συστήματα που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έξυπνη διαχείρισης ενέργειας (smart energy) και ολοκληρωμένες λύσεις οικιακού ελέγχου (smart home), ενώ είναι και σε θέση να ανταποκρίνονται σε μεταβλητές χρεώσεις ενέργειας.

Όλοι οι σταθμοί φόρτισης της Alfen μπορούν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε σύστημα ελέγχου (back-office) συμβατό με το πρωτόκολλο OCPP για διαχείριση υποδομών φόρτισης και λειτουργίες συναλλαγών. Τα προϊόντα επιτρέπουν μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο απλώς με την αλλαγή μίας SIM κάρτας, ώστε να επιτρέπουν προσαρμογή στις μελλοντικές αλλαγές της αγοράς. Το “Alfen Connect” αποτελεί το σύστημα διαχείρισης της Alfen για σταθμούς φόρτισης. Παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα χρήσης και επιτρέπει απομακρυσμένη επιτήρηση, διαμόρφωση και συντήρηση των σταθμών φόρτισης και των δικτύων φόρτισης.

Σταθμοί φόρτισης AC – Για το σπίτι, για την επιχείρηση, για δημόσιους χώρους

Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται εντός Ε.Ε. έχουν εφοδιαστεί με καλώδιο φόρτισης τύπου AC (βύσμα type2), το οποίο συνδέεται με την οικιακή πρίζα και αποτελεί μία πρακτική λύση φόρτισης είτε στο σπίτι, είτε σε κάποιον ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.

Ωστόσο ο πιο διαδεδομένος και γρήγορος τρόπος φόρτισης γίνεται μέσω wallbox, σε πεζοδρόμια ή σε ειδικά σημεία φόρτισης ή στο σπίτι εφόσον προμηθευτείτε την συσκευή. Η φόρτιση διαρκεί από 1 έως 8 ώρες.

Alfen Connect – Απομακρυσμένη επιτήρηση και έλεγχος των σταθμών φόρτισης

Ελέγξτε την φόρτιση του αυτοκινήτου σας μέσα από τις smart συσκευές σας! Μερικοί σταθμοί φόρτισης διαθέτουν ενσωματωμένο Bluetooth, το οποίο επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο φόρτισης μέσω δικτύου IP ή Wi-Fi. Με το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας, φορτίζετε το ηλεκτροκίνητο όχημά σας, εύκολα και γρήγορα.

Υποστήριξη και συντήρηση – Απομακρυσμένη και επιτόπια υποστήριξη

Για κάθε σταθμό φόρτισης της Alfen, παρέχεται υποστήριξη και προβλεπόμενη συντήρηση, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.